donderdag 20 maart 2014

Het begin

Mijn naam is Nienke. Ik ben een 20-jarige studente journalistiek en zit op kot in Gent, maar afkomstig uit het prachtige West-Vlaanderen. Beter nog, dé kust.
Ik ben mijn blog begonnen naar aanleiding van een schoolopdracht. Om mij daar een handje bij te helpen volg ik een handleiding bloggen voor dummies, startbloggingonline.com. De bedoeling is om telkens een post te maken rond een tip uit die handleiding geschreven door Mike Wallagher. En dan is het aan jullie. Laat me weten wat je liever zou lezen of wat je van die laatste post dacht. Alvast super bedankt om een studentje in nood te willen helpen!





Tip #61: Share food recipes


Kip met cola 

Ik begin vandaag met een makkelijke: deel een recept. Gewoon omdat ik het deze week voor het eerst gemaakt heb, want ik ben helemaal geen keukenprinses. Laat de cola je niet afschrikken, 't is super lekker. Zeker als je, net als ik, fan bent van een Amerikaans bbq-stijl. Als je iemand bent die liever van die vieze bolletjes mozzarella met een verlept tomaatje eet, heb je pech.

Benodigheden:

  • kip (maakt niet uit hoeveel, doe een keer zot)
  • bruine suiker 
  • 4 eetlepels mosterd
  • 8 eetlepels ketchup
  • cola (maximum 0,5l; hangt af van hoeveel kip)
  • zout
We gaan beginnen met de kip af te koken. Dat kan een half uurtje duren. Nu heb je tijd om het sausje al te maken en de oven voor te verwarmen op 180°. Gewoon de mosterd en de ketchup in een kannetje mengelen met een goeie scheut cola (I knowww, maar probeer toch maar!).Wanneer ze klaar zijn, haal je ze eruit en droog je ze een beetje af. Niet te veel, want je wrijft ze dan in met de bruine suiker en wat zout. Leg ze in een ovenschotel en verdeel het cola-sausje over de kip. Giet dan nog cola erbij tot de kip net niet onder staat. De schotel steken we in de braafjes voorverwarmde oven tot je zelf vind dat de saus dik genoeg is. Kan drie kwartier tot een uur duren. Check tussendoor een paar keer of de kip niet te droog is en schep er anders nog was saus over.



En smakelijk! Hopelijk heeft niemand er een voedselvergiftiging aan overgehouden. Neenee mopje, 't is echt lekker. *

Mijn resultaten


Ja, bij mij zag het er ook uit als babykots voor het in de oven zat.


Niet verschieten als de saus nog zo lopend lijkt, eens het uit de oven is ga je het jammer vinden dat je niet nóg meer saus hebt.

Zo zagen ze er bij mij uit! 






*Voor een ziekenhuis dicht in jouw buurt surf je naar hospitals.be

3 opmerkingen: